2010. január 27., szerda

Sivatagi séta



Amikor a legutóbbi "ásványszállítmányom" megérkezett, Baldi (kisfiam) rávetette magát, és kiemelte belőle a képjáspist, nézegette, aztán közölte velem, hogy ennek sivatag a neve, és ez az ő ötlete, ne merjem felhasználni! (Bocs Baldi!) :-)
(Egyébként tetszik neki "közös munkánk" végeredménye!)
A képjáspis valóban nagyon sivatagias kinézetű, szép homokszínek, és a gyönyörű mintái egy sziklás, köves napsütötte táj képét idézik fel. (legalábbis bennem, bennünk)
Ezek után már csak a perzselő napot kellet hozzávarázsolni.
A gyönggyel bevont fakarika medált én először Anami blogjában (Dekoratív Swarovski gyöngyékszerek) láttam, és bár azóta több helyen is találkoztam vele, nekem már az ő nevéhez fog kapcsolódni.
Nagyon "jó" volt fűzni, biztos lesz még pár hasonló darabom. Majd igyekszem, hogy ne mindegyik ásványos legyen,..de egyenlőre csak ásványban tudok gondolkodni.
(lehet, hogy messzebb kellene tennem magamtól az ásványos dobozomat, mert biztosan a túl sok pozitív energia ártott meg, és azért nem tudok szabadulni...) :-)
A képjáspisról néhány szó:
Erőt és energiát ad a mindennapi élethez.Segít megoldani a felmerülő problémákat,hatásos a félelem leküzdésében.Segít abban, hogy a mindenappi apró örömöket észrevegyük, és megéljük.
Serkenti a méregtelenítés folyamatát,enyhíti az allergikus reakciókat.
(forrás:internet)

2010. január 24., vasárnap

...kis esti rózsakvarc...

Egy egyszerű, sodronyra fűzött nyaklánc rózsakvarcból, néhány csiszolt üveggyönggyel és antik ezüst köztessel kiegészítve.


A rózsakvarc a szív köve. Arról ismert, hogy az ön-elfogadást és a szeretetet erősíti, és mindezt mások felé is közvetíti.Ő a nagy kibékítő, bevonzza a szerelmet, megtanít elengedni másokat, megbocsátásra szólít fel, hogy a kapcsolatok magasabb szintre léphessenek.A szerelem istene rejtette el a földünkben, hogy az emberek megismerhessék a megbocsátást és a szeretetet. Már az ókorban a szerelem kövének tartották, szerelmi varázskőnek számított.
(forrás: internet)

2010. január 20., szerda

Az éjszaka asszonya



Hegyikristály és obszidián, ragyogás és sötétség, elegancia és titokzatosság....az éjszaka asszonya.
A hegyikristályról néhány szóban:
Az erő kristálya. Az ókori görögök azt gondolták a hegyikristályról, hogy olyan jég, amelyet lehetetlen felolvasztani.Így kapta a Krystallos nevet,és ebből származik a mai hegyikristály elnevezés.A Fény kristálya, és a Világmindenség erejét szimbolizálja.Serkenti és egyensúlyba hozza az immun-,és hormonális rendszer működését. Harmonizálja a két agyféltekét, tisztítja az aurát, növeli az ellenálló képességet, elősegíti a sebek gyógyulását, a csontok összeforrását.
Az obszidiánról:
Az életerőre, földelésre nagyon jó. Blokkok, félelmek, sokk ellen. Az obszidián az elveszett tudattartalmat hozza napvilágra mint pl. gondolatok amelyek közvetlen egy sokkos élmény közben oldódnak meg. Az obszidián sok elfeledett képességet felszabadít. Segíti a tisztánlátás képességének kialakulását.
(forrás:internet)
(...ez a nyaklánc annyira hű volt a nevéhez, hogy éppen éjjel egy órakor sikerült feltöltenem a Meskára. Vele ellentétben én nem voltam épp sem elegáns, sem titokzatos, sem nem ragyogó,....talán a sötétség...) :-)

Tulipános ládikó

A magyar népművészet egyik leggyakrabban használt motívuma a tulipán. A régi, gyönyörű tulipános ládák kicsi leszármazottja ez a ládikó.
Persze a minta és az elhelyezés nem hű másolat, ez itt sokkal egyszerűbb,... anyukám hímzett terítője szolgáltatta számomra a virágmintákat. Ez egy kis XXI.-ik századi változat, ékszerek, apróbb kincsek rejtegetéséhez.

2010. január 17., vasárnap

Mohazöld borzas


Unakit ásványkövekből és kásagyöngyökből készült ez a legújabb "borzas". Már korábban kinéztem magamnak ezeket a köveket mohás-zöldes színeik miatt. Igyekeztem úgy válogatni a gyöngyöket, hogy ez a hatás érvényesüljön a kész karkötőben is.
Epidot (unakit):
Meggyorsítja a betegség utáni lábadozást. Rezgésével segíti a szervezet öngyógyítását. Erősíti az immunrendszert. Javítja a belek, máj, tüdő működését. Serkenti a bőr és hajnövekedést.
Végigvezet a gondolatok láncolatán, segít átlátni a helyzetet, újragondolni az egészet. Erőt ad tudni, mindent elképzelni, és tudni, hogy csakis a szép és jó dolog fog megvalósulni. A tudás erejét olyan mértékben támogatja, olyan mértékben ad lendületet, hogy nem lehet leállni, a változás sodrásába lendít. A látomások köve, mert mindazt amit beindít segít átláthatóvá tenni. Segít álmodni és az álmokat megérteni.
(forrás:internet)

Dalmata

Már megint egy ásványos memória...
Szeretem ezt a megoldást, mindenkinek jó a méret, tartós, tutira nem szakad, és maga a készítése, tulajdonképpen játék a színekkel.
Ebben az esetben fekete, szürke, vagyis komor, komoly, ünnepélyes, esetleg unalmas színek átváltozása vidámmá, játékossá. Csak egy kis dalmata jáspis kellett hozzá.
Nem tudom van-e valaki, akinek ne a 101 kiskutya jutna eszébe azonnal ?!

Néhány szó a jáspisról:
A jáspist ősidők óta ismerik és használják, még a Biblia is többször említi. A Magyarok Szent Köve. A római birodalom gladiátorai talizmánként viselték, míg a nagy orosz írónak, Lev Nyikolajevics Tolsztojnak élete végéig őrzött, szerencse köve volt. A jáspis úgy ismert, mint a „legkiválóbb gondoskodó".
Stresszes időszakokban életben tart és támogat, nyugalmat és a teljesség érzetét biztosítja. Gyógyításra használva minden szempontból egységessé tesz. A jáspis emlékezteti az embereket arra, hogy segítsék egymást.
Bátorságot ad ahhoz, hogy félelmeinket nem ismerve szembenézzünk a problémákkal, és elősegíti az önmagunkkal szembeni őszinteséget. Az elkerülhetetlen konfliktusokban számíthatunk a támogatására. Segíti a gyors és logikus gondolkodást, növeli a szervezőkészséget és a feladatok átlátását. Serkenti a képzeletet, és az ötleteket tettekké alakítja át. A jáspis meghosszabbítja a szexuális örömöt.
forrás:internet

(utolsó mondatra visszatérve...ezt, mégis, hogyan kell érteni ?...erre nem találtam választ....vagy csak bennem merült fel ez a kérdés?...)

2010. január 15., péntek

GyöngyhurkaKígyó

Gyöngyhurkába "épített" kígyó.
A gyöngyhurka számomra mindig újabb-és újabb ötleteket ad, ez egy a sok közül, ahogy időm engedi igyekszem megvalósítani őket sorban.

..egy lakota..

Mindig is közel állt hozzám az indián életfilozófia, az indián művészet. (gondolom ez nem annyira meglepő a fejléc, vagy esetleg a teljes profil olvasása után)

"Az igazi indián filozófiája szerint indiánnak lenni egyfajta tartást,szellemi állapotot jelent. Indiánnak lenni egyfajta létállapot, amit azember a szívében hordoz. Ez azt jelenti, hogy a szív szavát követed, s mintegy energia-elosztóként működsz ezen a bolygón. Hallgatsz a szívedre, az érzéseidre, a megérzéseidre, hogy eloszthasd az energiádat, hogy a Föld és az Ég hasonló energiáit mágnesként magadhoz vonzzad, s a szívedből - lényed valódi központjából - újra eloszthasd. Ez a mi feladatunk."
(Brook Medicine Eagle, Nez Percé és Lakota indián asszony)
forrás: internet

20x20-as rétegelt lemezre készült a kép, égetett tecnikával.
Egy neten talált régi fénykép alapján próbólkoztam a rajzzal, nos, van még mit csiszolni a rajzon és az pákahasználaton egyaránt.

2010. január 10., vasárnap

Bőrtigris

Már hetek óta motoszkált a fejemben a gondolat, hogy tigrisszemből kellene valami "vadabbat" készíteni, kicsit magamnak valót!
Ennél kicsit merészebbet szerettem volna, de miután az alapot összeraktam, úgy éreztem, ez nem bír el többet........na de sebaj, eljön még az ideje annak is!
Kedvenc ásványaim közé tartozik egyébként, a barna szín nagyon sok gyönyörű árnyalata található meg benne!
Néhány szó a tigrisszemről: a tigrisszem ásványkőben többféle rezgés egyesül, így a segítségével megtanulhatunk távolságot tartani, s egy bizonyos sorrendet felállítani. Megfékezi a túláradó energiákat és izgalmakat.Mélységes belső béke és védettség, érzelmi mélység fejlődik ki hatására. Csillagjegy: Ikrek, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Nyilas
(forrás:internet)

2010. január 7., csütörtök

Gránát grófnő



Gránát grófnő magára öltötte az anyukám maradék sötétítőfüggöny darabjából kreált báli öltözékét, majd az előszoba napsütötte részére vitette magát hű szolgálójával, és várt a fényképre, amelyen tökéletesen látszani fog, milyen szépen csillognak a gránát ásványkövek és áttetsző bordó kásagyöngyök, valamint az ezüst színű zsorzsett teklák a szürke gyöngyök közül kiemelkedve a legújabb nyakékében.
De hiába várakozott,... a kép nem sikerült.
Kivitette hát magát az erkélyre, ahol a délutáni napsugarak a fakorlát rései közt vidám csíkokat vetítettek gyönyörű ékszerére...Várt..
De hiába várakozott.
Egy idő után elunta magát, és beleegyezett, hogy próbáljuk meg vaku segítségével....
Amikor már végképp elunta magát, rájött, hogy nem is olyan rossz az első kép!
Azt mindenesetre elhatározta, hogy elküldi szolgálóját, szabadnapján olvassa már végig a fényképezőgép beállításainak teljes leírását, és ha lehet legközelebb kicsit profibb módon, és sokkal gyorsabban készüljenek a képek!

Meskarácsony



Majdnem elfelejtettem írni 2009 egyik nagyszerű eseményéről, aminek kicsit én is részese lehettem!
A "Meskás lányok": Bori és Réka, karácsonyi akciót szerveztek, melynek keretében a Fészek Egyesület javára lehetett felajánlani saját alkotásainkból.
Az első képet az ő blogbejegyzéseik között találtam, nagy örömömre felfedeztem rajta az én kis nyakláncomat. http://www.meskahonlap.blogspot.com
Dec. 27-én a Hír Tv műsorán lehetett látni egy riportot, az átadásról. Kicsit kettős érzés volt számomra. Örültem, hogy láthattam, hova is kerültek a felajánlások, és remélem, hogy valakinek sikerült örömet szereznem, viszont torokszorító érzés volt belegondolni ezeknek a gyerekeknek az életébe, a mindennapjaikba. Nagyon remek dolog mai világunkban, hogy léteznek ilyen egyesületek, és akciók!
A linket egy másik kedves és lelkes meskás alkotó, Viki küldte el nekem. Köszönöm!

2010. január 4., hétfő

Arachnofóbia


Íme az első pók, amitől nem félek! Pedig elég méretes!
Az "Egyedi ékszerek" klub videói közt találtam a mintát,(network.hu), kicsit ásványosítottam, a feje citrinből van, hogy igazán szerencsét hozzon!
Ezúton is köszönet Zeke Piroskának, aki a videót feltöltötte, sőt nem csak ezt, rengeteget!
A citrinről:
A citrin a - pénz köve-ként közismert, mivel vonzza a pénzt.Érdemes pénztárcában, zsebben, táskában tartani belőle.A Feng-Shui elveit követve tehetünk néhány citrin követ a lakás Gazdagság területére. ( bejárattól számított bal hátsó terület ) Hatása várakozáson felüli! (én elhelyeztem...majd meglátjuk...)
A citrin erősíti az érzékeny emberek kifejezőkészségét. A célratörő és elszánt embereknek segít a vizsgákat sikerrel letenni. Segít depressziónál, amely visszahúzóerő a kívánságoknál és képességeknél,segít feldolgozni a megrázó élményeket, optimizmusra ösztönöz, erősíti az önbizalmat és az ötletességet.
Hatással van a hasnyálmirigyre, és hasznos cukorbetegség esetén is.Csökkenti a koleszterinszintet, segíti a szervezet méregtelenítési és tisztulási folyamatait.
Forrás:internet

2010. január 3., vasárnap

Delfinek ládikója

Ez az első égetett minta, amit már megrendelésre készítettem. A delfin-mintával nem volt könnyű dolgom,... nem az erősségem a delfinrajzolás... Minden jó, ha jó a vége, a megrendelő elégedett volt, s szerintem minden kézműveskedő számára ez a legnagyobb öröm!

2010. január 2., szombat

Gyöngyhurka feketében

Memória karkötő alapra készült ez a fekete karkötő, bordó virágok, kevés bronzos, barnás kiegészítéssel.